Wednesday , June 12 2024

Adolphson & Falk firar 50 år med nytt album och turné

I år fyller Adolphson & Falk 50 år som duo! Ett halvt århundrade har de spelat tillsammans. Nu firar de med turné och släpper i september albumet 50. Först ut är singeln “Just då” som flirtar rejält med det sound gruppen skapade skapade tillsammans med Greg FitzPatrick under 80-talet.

Adolphson & Falk inleder firandet med singeln “Just då”, från deras kommande album 50, som släpps i september. “Just då” är en sång om vändpunkten, den stund då man väljer att blicka framåt mot det okända i stället för att snegla bakåt mot det välkända.   

Det blir Jubileumskonserter runt om i Sverige. Konserterna blir en tillbakablick fylld med ett halvt sekel av hits, samarbeten och inte minst historier. Eftersom det är jubileum har de bjudit med deras gamle trotjänare från 80-talet på scen, Greg FitzPatrick, Sveriges okrönte syntkung och pionjär, som var en av de första i landet att både importera och traktera instrumentet.    

På 70-talet medverkade Adolphson & Falk i Melodifestivalen och var låtskrivare åt bl.a. Barbro Hörberg och Anita Lindblom.  Greg FitzPatrick spelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de tillsammans, mer eller mindre, bodde i studion och producerade en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthits. Det stora genombrottet kom genom medverkan i Sveriges Radios båda 80-talssatsningar Eldorado med Kjell Alinge och Metropol med Niklas Levy och Ingvar Storm. Vem minns inte Metropolsignaturen som varje fredag inledde helgen och av en skribent kallades för 80-talets nya helgsmålsringning! 

“Just då” finns nu på Zeros Spotifylista #ZeroTopp30 

Kommande turné
Adolphson & Falk 50 akustiska konserter  

26/6 Parksnäckan – Uppsala
20/6 Liseberg – Göteborg
18/8 Visfestivalen Korså – Korsån

Jubileumsturné med Greg FitzPatrick och band:
30/11 Storan – Göteborg  
2/12 Palladium – Malmö 
5/12 Södra Teatern – Stockholm  
12/12 Konserthusets Foajé – Västerås 
14/12 Kulturhuset – Luleå
15/12  Acusticum – Piteå
21/12 Best Western Hotel 51 – Ängelholm

 

Flera datum tillkommer hela året! 

Fakta om inspelningen:
Musik: Tomas Adolphson och Anders Falk
Text: Anders Falk
Syntprogrammering: Anders Falk
Trumprogrammering och mix: Dag Lundquist
Mastering: Claes Persson

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Publikhavet under VNV Nations konsert i Göteborg

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen i sommar.

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen för deras enda konsert i Sverige under 2024. VNV Nation …