Thursday , December 7 2023

Songs Of Boda – Iago

Betyg - 5

5

Mjuk och följsam västkustpop från Daniel Skoglund med vänner

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Adore Music

Iago innehåller en samling mjuka poplåtar med amerikansk västkustkänsla. Daniel ”Boda” Skoglund har skrivit samtliga sånger och man kan riktigt tänka sig en lat, solig förmiddag vid någon sommarstrand när man lyssnar på Songs Of Bodas debutalbum.

Daniel Skoglund kommer från Borås där han fick smeknamnet Boda, vilket gav upphov till bandnamnet och detta är ju sånger från hans penna, så namnet fungerar väl, även om det kan uppfattas som lite konstigt. Tio låtar framförs, de är ofta stillsamma, tillbakalutade, rena och nästan slicka. I ärlighetens namn ska jag erkänna att detta inte riktigt är min typ av musik. Jag gillar varken Toto eller Steely Dan och det är där någonstans i faggorna som den här musikstunden tycks ha sitt upphov. Ibland kan det låta mer åt JJ Cale-hållet vilket jag uppskattar mer, men framförallt känns musiken på den här skivan som när man ligger på en solig strand och en stillsam bris smeker ens uppvärmda kropp. Iago (en ordlek med ”jag” och ”ego”) bjuder in till lättsam, lite sval och behaglig lyssning, men den griper inte tag och ger mig ingen djupare eller starkare känslomässig upplevelse. Dock är detta en välgjord, välljudande och välspelad skiva med körer, fint gitarrspel, syntar och t.o.m. en sax på ”Favourite people”. Skoglund har tidigare lirat med Daniel Norgren, Rambling Nicholas Heron och Daniel Johnston bland andra, men 2015 debuterade Songs Of Boda på en ep-skiva och på den vägen är det. Förutom Skoglund består gruppen av Emil Brandqvist (trummor, percussion), Gustav Svedung (synt, sång, kompgitarr) och Anders Grahn (ståbas, elbas, sång).

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Radar och Josefin Berger skapar magi i Pappa Kapsyls julsaga

Karl-Bertil Jonssons julafton, Grinchen, Tomten är far till alla barnen, Fanny och Alexander, Musses jul …