Foto: Ellika Henrikson (Pressbild)

KÅRP – tyngdlös elektronisk pop

I höstas landade KÅRP som en Mars Rover i det svenska musiklandskapet. De hyllades på kort tid av landets tyngsta röster och Therapist^2 har spelats flitigt i Svenska P3 sedan dess. Trots det har de bara släppt ifrån sig ynka två låtar. Nu kommer den efterlängtade tredje singeln, den sista att släppas innan EP:n. Soundet är bekant, men ändå inte. KÅRP har jämförts med The Knife, Robyn och Grimes. Fina jämförelser, men KÅRP står för något som inte härmar någon. 

Vi vet egentligen inte så mycket om KÅRP. Det sägs att dom fann varandra på en kurs i UFO-spaning. Det sägs att de kallar sin musik för ”apokalypso” och ”dödsdisco”. Vad vi däremot vet är att musiken känns som att befinna sig i tyngdlöshet och få ett knytnävsslag i magen. Vi vet också att Anna-Marias röst låter som älvdans på technoklubb.

Nya singeln “Freak Smile” har legat ett antal veckor på Zeros Topp 30 lista och har du missat den, ta och lyssna här.

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …