Anti Cimex – Victims Of A Bomb Raid

Betyg - 6

6

Sveriges första kängpunk/hardcoreband i fullmatad trippelbox.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Dissonance / SPD

En mer fulländad samlings-cd med Anti Cimex än trippeln Victims Of A Bomb Raid finns knappast att tillgå på den officiella marknaden. Bandets fyra första ep-skivor och deras två första album ingår här i komplett skick. Men var det gamla kängpunkbandet verkligen någonting att ha?

1982: Anarkist Attack. Anti Cimex första ep, innehållandes fyra låtar med svenska texter. 1983: Raped Ass. Bandets andra ep, fem låtar, engelska texter. 1984: Victims Of A Bomb Raid. Tredje ep´n, fyra låtar, engelska texter. 1986: Anti Cimex. Fem låtars ep, engelska texter. Detta är vad första disken innehåller och personligen tycker jag att den är helt värdelös. Snabb hardcore/kängpunk utan minnesvärda melodier och refränger gav mig ingenting då dessa ep-skivor kom ut och de ger mig ingenting idag heller. Helt fantasilös musik, som jag ser det. Men sedan hände någonting. 80-tal blev 90-tal och Anti Cimex gav ut sin första lp, titulerad Absolut Country Of Sweden. Låtarna blev längre, tempot varierades, aggressiviteten och intensiteten bevarades och utvecklades, ibland lät man nästan som Anti-Nowhere League, hardcorestuket fick ge vika för tyngre riff och undertecknad går plötsligt igång på Anti Cimex-låtar som ”Wheel of life”, ”Daughters of pride” och ”Rose”. Men vad händer sedan? Ett par år passerar, från 1990 till 1993, då bandets andra lp Scandinavian Jawbreaker kommer ut. Här har vi en återgång till det gamla, ursprungliga röjet igen, men tydligt färgat av stuket på Absolut Country Of Sweden, vilket gör denna platta rätt acceptabel. Kanske insåg bandet att ingen ny publik kommer ta dem till sina hjärtan och kanske krävde de gamla, nostalgiska fansen att bandet skulle låta som förr, vad vet jag? Egentligen bara en sak: att Absolut Country Of Sweden är den av Anti Cimexs skivor som tilltalar mig mest, och att det är väldigt synd att inte bandet fortsatte utveckla stilen de inledde på den plattan. Istället splittrades gruppen någon gång efter att den andra lp:n gavs ut. Victims Of A Bomb Raid bjuder på 41 låtar samt ett cd-häfte med skivans samtliga texter och några svartvita bilder. Väl värd att ha om man är (eller har varit) ett fans till Anti Cimex.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …