Wednesday , July 17 2024

Steve Gardner – Bathed In Comfort

Betyg - 8

8

Strålande samling sånger av brittisk amatör i sällskap med amerikanska proffs.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Tag Records

Steve Gardner kallar sig själv amatörmusiker och det må så vara, men så vitt jag hör har han likväl debuterat med en mycket proffsig platta. Tillsammans med Chuck Prophet And The Mission Express har britten spelat in lyckade Bathed In Comfort i San Francisco. 

Chuck Prophet, känd från 80-talsgruppen Green On Red, är Steve Gardners gamle idol. Således kontaktade herr Gardner herr Prophet, den sistnämnde gillade den förstnämndes låtar, och plötsligt fann sig de två musikerna samarbeta på Steve Gardners debutalbum i USA. Chuck Prophet producerade skivan tillsammans med Matt Winecar och han lirar på den tillsammans med sitt nuvarande band, The Mission Express. Resultatet titulerades Bathed In Comfort och blev en riktig skön pärla. Steve Gardner har själv skrivit plattans samtliga låtar, med undantag för ”The day the aliens saved the world” som han skrivit tillsammans med Zara Peermohamed. Denna låt framförs i två versioner här: delvis som svängig och charmig rockversion med twangig gitarr och delvis som likväl svängig och charmig countryversion. En lysande sång, och det finns många sådana på Bathed In Comfort. Exempelvis är den banjoförsedda inledningslåten ”Rosalie” med sitt sköna, medryckande gung en riktig jäkla höjdpunkt som det är grymt svårt att sitta stilla när man hör. Varmt, fläskigt sound, härliga gitarrer och Gardners röst är kanon på denna. Därefter följer en rad spår som antingen är lugna och eftertänksamma som ”I can´t walk away” och ”Picture of you”, rockiga som ”I´m gone” med handklapp och bra stuns, eller mörkt spännande och stegrande som ”Take me down”, vars Twin Peaks-känsla är grymt påtaglig. Här finns även andra saker som tangerar soul, rock och country. Oavsett musikstil blir resultatet mer eller mindre utsökt. Låtarna är helt enkelt utmärkta och ”amatören” Gardner bör vara mycket stolt över sin debut.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …