Saturday , April 13 2024

Singeln “Boy Oh Boy” känns som en skön vind utav elektroniska toner


När en stark känsla av passion kombineras med fin balans mellan arbete, musik och fritid gifter sig fint så blir det bandet Fiji. Bandet har valt den elektroniska vägen för sitt musikuttryck och består av Simone De Lorenzi på skönsång och Simon Schüttel som synth-musik-makare. De lever både som duo i musik och såsom livspar. Simon jobbar som pianolärare och Simone som översättare för den schweiziska regeringen på vardagarna. Fritiden förgylls med mycket tid i inspelningsstudion. Att hålla konserter är dessutom deras livs-elexir eftersom musik får blomma ut fulltständigt där och för att de älskar mötet med publiken eftersom det ger dem en härligt stark positiv känsla inombords.
-Vi tycker att det är ett fantastiskt privilegium i livet att få ha en egen studio där vi kan komponera, arrangera och spela in vår egenhändigt mixade musik och sedan kunna vidare gå till att uttrycka den för publik och se dem dansa till den, berättar Simon och Simone till Zero.

Ett album är på gång med släpp under våren 2018. Ett smakprov på vägen tills dess är singeln “Boy Oh Boy”. En sensuellt farlig lockelse i uttrycket finner du här. De elektroniska tonerna tillsammans med sången förför lyssnaren likt skönheten Lorelei på sin klippa. Vill man njuta ska man låta öronen följa detta utsökta musikspår…så…”-Go For It!!!”

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

Statemachine, Mårten, Rickard, Leo

Winterwaves – elektronisk endagsfestival i Göteborg.

Efter nyår är det dags för andra upplaggan av endagsfestivalen Winterwaves på Musikens Hus i …