Saturday , July 13 2024

Ajay Mathur – Little Boat

Skivbolag: Yak´Yak Music

Kvalitativt jämn och stilmässigt ojämn. Trots att Little Boat svänger än hit, än dit, blir resultatet av lyssningen på skivan i sin helhet positiv. Ajay Mathur vill uppenbarligen mycket med sin våghalsiga americana, och han har förmåga att skriva riktigt bra låtar.

Det är i skivans andra låt, ”Forget about yesterday”, som Ajay Mathurs indiska ursprung först visar sig musikaliskt. Nej, det är inga sitarer som vanligtvis ljuder då popartister vill sätta indisk prägel på sina låtar, utan en bra låt med en massa skönt svängiga tablas i kompet. Mathur föddes i Indien, bor i Schweiz och lirar en popig americana med fina melodier, ofta starka refränger och engelska texter. Lyriken är ofta skriven av Mary Lou von Wyl, medan Mathur själv skrivit all musik. Några få textmässiga undantag finns också där Mathur själv skrivit orden han sjunger och det är även han som lirar merparten av plattans gitarrer. Little Boat är en rätt mångsidig skiva och du behöver absolut inte vara americanafantast för att gilla plattan. Du kan lika gärna vara inne på Eagles, Fleetwood Mac eller traditionell popmusik i det stora hela. Gillar du lite tuffare rock med skön slidegitarr kommer blodet störta till lite snabbare när ”My wallet is a house of cards” dundrar loss och gillade du tablassvänget i ”Forget about yesterday” så kommer du gilla tablassvänget i ”Who´s sorry now”, som i bägge fallen liras av Rupak Pundit. Och jo, lite sitar finns också med på plattan i vackra ”Ordinary memory”, en låt som är svår att inte falla pladask för. Den som önskar mer musik från Ajay Mathur kan leta sig bakåt och hitta A Matter Of Time (2011), Come See Conquer (2013) och 9 To 3 (2015) som gav honom en Grammynominering 2017.

 

Betyg - 7

7

En båt kommer lastad med exotiska instrument, starka melodier och Grammynominerad artist vid rodret.

User Rating: Be the first one !

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …