Saturday , February 24 2024
Dream Wife live på Obaren i Stockholm den 12 mars 2018. Foto: Felicia Bergendal.
Dream Wife live på Obaren i Stockholm den 12 mars 2018. Foto: Felicia Bergendal.

Dream Wife live på Obaren

Brittiska indiepunkarna Dream Wife spelade på Obaren och Zero var där.

 

Det är inte ofta man får se energiurladdningar i atombombsklassen i Stockholm. Framförallt inte på en måndag. Denna måndag var ett undantag. Det var nämligen dagen då bandet Dream Wife var schemalagda att inta Obarens scen på Stureplan i Stockholm. De började som band för ett par år sedan när de tre bandmedlemmarna Rakel Mjöll, Alice Go och Bella Podpadec möttes under en utbildning i Brighton. Debut-EP:n nådde publiken 2016 och för bara någon månad sedan kom deras rasande bra debutalbum.

 

 

Dream Wife live på Obaren i Stockholm den 12 mars 2018. Foto: Felicia Bergendal.
Dream Wife live på Obaren i Stockholm den 12 mars 2018. Foto: Felicia Bergendal.

 

Obaren mitt i smeten på det fashionabla Stureplan i Stockholm. Först måste man traska genom Sturehofs matsal och allt vad det innebär (champagne, skaldjursplatåer, ja ni förstår grejen), för att sedan gå upp en halv trappa och öppna en svart dörr, för att då hitta ett litet svart rum med en scen. Just denna kväll var det oerhört fullt och varmt, vilket gjorde att punk-gigskänslan infann sig väl. Trots att baren är belägen på en av Stockholms dyraste krogar.

 

Något backstageområde finns ej och Dream Wife får tränga sig genom publiken, ackompanjerat av stort jubel, för att nå scenen. Det är självfallet deras nysläppta platta som får stå i centrum kvällen genom. De fullständigt lysande gitarrslingorna och solona levererade av Alice flög genom rummet och gång på gång slogs jag av bandets förmåga att på ett ypperligt sätt kunna leverera stökig punk uppblandad med perfektion. Det är punk men samtidigt lite glammigt och med liten dos pop.

 

Dream Wife live på Obaren i Stockholm den 12 mars 2018. Foto: Felicia Bergendal.
Dream Wife live på Obaren i Stockholm den 12 mars 2018. Foto: Felicia Bergendal.

 

Att Dream Wife utnyttjade all inredning i lokalen var även det ett stort plus. Sångerskan Rakel Mjöll stod på bord, knatade ut i publiken så långt mikrofonsladden räckte och lyckades även smaska till en av högtalarna som hängde ned från taket.

Dream Wifes katalog är, som med de flesta nya band, inte enorm och således klockade giget in på en 30-40 minuter. En tid som ändå är imponerande, med tanke på att de lade sig på 110% redan vid första låten och fortsatte så spelningen ut. Bäst ur katalogen var klart spåret ”F.U.U.”. Det lilla medley som bland annat innehöll Blondies klassiker ”One Way Or Another” bör även det lyftas som ett kul inslag.

 

Dream Wife live på Obaren i Stockholm den 12 mars 2018. Foto: Felicia Bergendal.
Dream Wife live på Obaren i Stockholm den 12 mars 2018. Foto: Felicia Bergendal.

 

Förhoppningsvis når Dream Wife svensk mark igen inom en snar framtid. Kanske kan en större lokal då också erbjudas. Även om det var utomordentligt roligt att på vägen ut höra någon säga: ”Kolla alla hipsters som går genom matsalen!”

Om Ernst Adamsson Borg