Thursday , July 25 2024

Los Wrangos – Way Out Yonder

Betyg - 7

7

Stockholms finaste sombrerobärande texmexband blandar gammalt och nytt.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: J.T. Omstead Records & Livestock

Lite besviken blir man när Los Wrangos ger ut sin första fullängdare och hälften av materialet på den är återvunnet från singeln El Dorado och ep:n Southwest Bound And Down som kom 2015. Samtidigt skriver och framför bandet skitbra låtar, och lite nytt blir det ju även för de inbitna fansen på Way Out Yonder.

Låten ”El Dorado” kommer från trespårssingeln med samma namn och från Southwest Bound And Down har man tagit låtarna ”Christmas in El Paso”, ”Fiesta malverde”, ”Prairie rain” och ”Silverspur phantom”. Kvar blir de outgivna låtarna ”Tres companeros”, ”The thundering herd”, ”Fullmoon in Navajoland”, ”Sweetheart magnolia” och ”Road goes on forever”. Det här blir alltså typ ännu en ep, om man bara räknar de nya låtarna, och det hade säkert känts bättre för fansen att köpa en sådan än en fullängdare med tio spår, varav de nu tvingats pröjsa dubbelt för hälften av dem. Nytillkomna lyssnare utan gamla skivor i hyllan kan dock skatta sig lyckliga över att få tio så här fina låtar levererade på en och samma skiva av Stockholms kanske enda texmexband? Los Wrangos bränner nämligen sin alldeles egen ”örats tequila” med hjälp av influenser från Morricone, gamla spagettiwesterns, mariachi, sombreros, kaktusar, laddade revolvrar, Calexico och givetvis Marty Robbins. Bakom låtarna – som bandet skrivit själva – och framförandet döljer sig bröderna Bob och Martin Lind (sång, gitarrer, bas) som startade bandet ursprungligen, samt trumpetarna Karl Wallmyr och Susanna Municia, Richard Klemmé och Mattias Dahlström på trummor, Hansi Kissel på dragspel, Leonard Lindahl på sologitarr och pedal steel, samt körsång av Saga Sjöberg och Charlotte Centervall. Eftersom Way Out Yonder inte blev den prövning man förväntar sig av ett debutalbum får man framöver hålla tummarna för att det snart kommer ett till, och då endast med nya låtar. Det kommer bli dubbelt så spännande att höra och det kommer dessutom kännas som Los Wrangos egentliga debut i albumformatet.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …