Carbon Based Lifeforms – Derelicts

Betyg - 9

9

Mästerlig elektronisk instrumentalmusik från återkommande Göteborgsduo.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Blood Music/ Playground Music

Det är en lång, vacker, elektronisk resa Carbon Based Lifeforms bjuder på denna gång. Biljetten till denna drömvärld heter Derelicts. Med den färdas du i 78 minuters totalitär skönhet och allt du behöver göra är att blunda och flyta med.

Göteborgsduon Carbon Based Lifeforms är tillbaka efter ett mångårigt uppehåll från skivskapande, och det med en riktigt vacker och lyckad elektronisk pärla. Tolv spår sköljer över lyssnaren likt vågorna som sköljer upp på en strand, dras tillbaka ut i havet, och sedan kommer rullandes in igen. Själv behöver man bara lägga sig ner, slappna av, glida in i det meditativa tillstånd som musiken ger upphov till och simsalabim: resan kan börja. Om den sker i yttre rymden bland nebulosor och färggranna planeter, i en grönskande och solig djungelmiljö där hänförande fågelarter friserar sina fjäderskrudar, eller någonstans i en ubåt av glas under ytan till indiska oceanen avgör du själv. Din egen fantasi utgör gränsen och Carbon Based Lifeforms musik ger den näring och skjuts. Generellt brukar plattor med alltför lång speltid inte nå fram som önskat. Någonstans på vägen brukar de dippa och man förlorar intresset, antingen tillfälligt eller i värsta fall, för resten av speltiden ut. Det händer att Derelicts tangerar att hamna där också, men på ett närmast magiskt vis lyckas bandet fånga upp intresset igen innan fallet hinner påbörjas, och njutningen fortsätter vidare. Den som är intresserad av instrumenten som använts för att skapa detta soniska tempel av skönhet kan i konvolutet se vilka syntar som använts i vilka låtar och studiobilden texten vilar på måste vara varje elektronisk musikers våta dröm. Grymt cool bild och grymt bra platta.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …