Pontus Snibb´s Wreck Of Blues – Too Late To Die Young

Betyg - 7

7

Utmärkt uppföljare till debutalbumet av svängig bluestrio.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Off Yer Rocka Recordings

Pontus Snibb är kanske mest känd som den vildsinta hårdrocksgitarristen och sångaren från södra Sverige som piskar upp ett jävla ös live, vart han än kommer. Pontus Snibb´s Wreck Of Blues är däremot vad bandnamnet säger: ett bluesband, och Too Late To Die Young är således en rejäl bluesplatta.

Snibbs Wreck Of Blues består av hans far Håkan Nyberg på trummor (samt sång på fina, coola låten ”Raining in the sunshine state”) och basisten Kalle Johansson som ersatt Micke Nilsson sedan förra plattan. Gitarr och övrig sång står givetvis Pontus Snibb själv för. Gruppens nya och andra album tillägnas bluesmusikern Sven Zetterberg som så tragiskt gick bort den 18:e december 2016. Det hedrar bandet att hedra honom med sin skiva. Trion Pontus Snibb´s Wreck Of Blues har existerat i tre år, men Snibb har lirat blues med sin farsa sedan barnsben och vet hur en tolva ska rulla. Faktum är att han vet mer än så, vilket gör att Too Late To Die Young blivit en skönt varierad bluesplatta med låtar som coolt svängiga ”Brothers and friends” där Magnus Nörrenberg gästar på munspel, ”Before you lose it” och ”Leaving this cold place behind” i det absoluta toppskiktet. Förutom covern av Fleetwood Mac-låten ”Jumping at shadows” (som i mitt tycke är plattans svagaste spår) har Pontus Snibb skrivit allt material själv. Undantaget är albumets absoluta höjdpunkt, nämligen nyss nämnda ”Brothers and friends”, där han fått hjälp av ett par andra låtskrivare. Plattan består allt som allt av 11 låtar så det är bra jobbat av produktive Snibb att plita ihop så mycket högklassigt och varierat bluesmaterial. Too Late To Die Young spelades in i en studio i Klippan och efter släppet kommer bandet åka på Englandsturné. Förhoppningsvis får vi se dem på andra ställen i Sverige också, än de redan planerade gigen i Malmö.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …