Meadow Creek – Til Death Do Us Part

Skivbolag: Egen produktion

Svensk kvalitetscountry behöver ett nationellt erkännande. Svenska countryartister behöver skivbolag som har fattat grejen. Proffsiga band som Meadow Creek ska inte behöva producera och sälja sina egna plattor till en mindre, insatt krets. `Til Death Do Us Part förtjänar en stor, omfattande publik.

Meadow Creek består av äkta paret Linda och Peter Dahl och `Til Death Do Us Part är duons debutalbum under bandnamnet Meadow Creek. Både Peter och Linda har dock varit länge i branschen och det förflutna innehåller allt möjligt från pop till country. Inte minst har paret arrangerat Lunedets countryfestival vid flera tillfällen, men främst är Degerforsparet kända för sina skivor med tidigare band. Musikerna som medverkar på utmärkta `Til Death Do Us Part är personliga vänner till Dahls och har lirat med artister som Ledin, Uggla, Zelmerlöv och Tommy Nilsson. Göran Eriksson, i vars studio låtarna spelats in ursprungligen, är både gitarrist och kapellmästare i Jill Johnsons band. Plattan bjuder på tio spår, varav ett är en cover. Övriga har Dahls skrivit själva eller, som i ett par fall, tillsammans med någon utomstående. Resultatet är lysande. Meadow Creek håller sig inte strikt inom countryfacket, utan låter ibland musiken färgas av pop, blues, americana och lite folk, men inte så att dessa genrer utplånar countryhjärtat som finns i musiken. Låtar som hjärtskärande vackra ”Not anymore” och titelspåret med sin textmässiga kärlekshistoria är så känslomässigt starka att de förtjänar att bli stora hits, medan ”Rescue me” är en tuff, lite mörkare sak, huvudsakligen sjungen av Peter med skönt småhes röst. Ett par andra låtar på plattan hade tjänat på att kortas något, men i sin helhet utgör cd:n med sina 37 minuter en perfekt speltid. Förutom 10 fina låtar, utmärkt sång, inte minst av Linda, så uppskattar jag också samspelet mellan orgel och steel på John Mayer-covern ”In the blood” och det personliga, varma och äkta anslag skivan fullkomligt vibrerar av. En del plattor blir som nära vänner till en, och detta är en sådan.

 

Betyg - 9

9

Modern countrymusik med traditionella rötter, framfödd ur kärlek

User Rating: Be the first one !

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …