Saturday , April 20 2024

Mass Murder Agenda – Vulturis

Skivbolag: Machine Records

Den industriella metalmaskinen Mass MurderAgenda är tillbaka med ny platta, coolt konvolut, tuffa titlar, grymma masker och 10 nya låtar, samt en nyinspelning av ”Gagball” som ursprungligen gavs ut på Bring The Violence från 2012. Gillade ni den plattan gillar ni Vulturis – garanterat.

I dagsläget består Mass Murder Agenda av Von Alf (Tristan Adler), Joakim Hedestedt, Martin Sundberg, Henrik Blomqvist och Leo Colett. Musiken har utvecklats sedan debutalbumet, men allting viktigt och relevant finns kvar: det sanslösa öset, skräckfilmskänslan, brutaliteten, förmågan att skapa melodier och refränger som fastnar, utan att bli insmickrande eller radiovänliga. Det tog så många år mellan Bring The Violence och Vulturis att jag länge trott att bandet upphört att existera. Desto roligare att man plötsligt återkommer med nytt material och dessutom levererar en sådan fet smällkaramell som Vulturis. Det här är verkligen en lyckad platta om man gillar hårdhänt, frenetiskt och aggressivt röj med melodiösa hookar, och skivan är utmärkt om man känner sig trött och hängig och behöver en sonisk vitaminskjuts. Mass Murder Agenda har samma förmåga att få fart på slumrande muskler och huvud som Motörhead, Ministry och tidiga Marilyn Manson. Dessutom är låtarna på Vulturis rätt varierade, vilket gör att plattan håller för fler lyssningar i rad än bara ett par. Jag kan inte minnas att Von Alf sjungit fullt så bra och med sådan pondus tidigare som han gör här, och att rada upp favoritlåtar avstår jag medvetet ifrån eftersom samtliga håller hög kvalitet och idealet är att lira cd:n från a till ö. Gärna med en starköl eller grogg i näven. Den här smockan är nämligen perfekt uppvärmningsmusik inför lördagskvällens bravader på stan.

Betyg - 8

8

Industrimetalbandet ger äntligen ut uppföljaren till sitt debutalbum från 2012.

User Rating: Be the first one !

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …