Wednesday , February 21 2024

The Lynnes – Heartbreak Song For The Radio

Betyg - 9

9

En bukett av sorgsna sånger som både gråter och svänger dansant.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: The Lynnes

I tio års tid har kanadensiska Lynn Miles och Lynne Hanson spelat, skrivit låtar och turnerat tillsammans. Men det är nu som först The Lynnes skivdebuterar gemensamt. Kvinnorna sjunger grymt bra och Heartbreak Song For The Radio är en utmärkt cd.

Förutom att sjunga lead och snygga harmonier, lirar The Lynnes akustiska och elektriska gitarrer, piano, munspel, mandolin och percussion. Damerna har vidare skrivit skivans samtliga spår och det har de gjort jäkligt bra. Många låtar här skattas högt av undertecknad och kanske speciellt svängiga guldklimpar som ”Halfway to happy”, ”Heavy lifting” och inledande ”Cold front”, men allting här är mer eller mindre utsökt. Inte så konstigt att man faller för sångerna då Lynn Miles tillhör Kanadas skickligaste singersongwriters med hela 14 plattor på sitt samvete. Hon har också vunnit fyra Canadian folk music awards inkluderat 2011 års English songwriter of the year och 2003 års Juno award for roots & traditional solo album of the year. Lynne Hanson är inte heller någon lammunge med 6 utgivna soloplattor. Hon har dessutom vunnit The Colleen Peterson award for songwriting och nominerats för en Canadian folk music award. Heartbreak Song For The Radio bör tilltala vänner av Fleetwood Mac, tidiga Linda Ronstadt, Emmylou Harris, modern traditionell country i allmänhet och folkrock med sväng och drömska stämningar i synnerhet. Det är mycket svårmod och smärtsamma sorger i de här sångerna, skuggor och mörker, samtidigt som de ofta serveras i vackra omgivningar av toner. Med andra ord är det lätt att fantisera sig bort medan man lyssnar, samtidigt som skivan är ett utmärkt plåster för hjärtesorger och ensamhet.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Agent Blå – “Rain To You”

Agent Blå från Göteborg har inte bara ett snyggt bandnamn och den perfekta indielooken, utan …