Erik Fastén – 10 Songs

Betyg - 3

3

Väl framförd, men sömnig musik, utan kraft att gripa tag.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Adore Music

Erik Fastén framstår som en extremt lågmäld singersongwriter då han viskar sig igenom sina 10 Songs. Det hela är väldigt, väldigt stillsamt. Jag har lyssnat på skivan ett flertal gånger. Ibland kan nämligen musik av det här slaget växa sig starkare med tiden och alla plattor är värda en chans.

 Dessvärre går Erik Fasténs album bet på mig. Eller om det är tvärtom, att det är jag som går bet på hans album? Jag hittar en låt här som jag tycker har någonting extra, som är minnesvärd, som står ut och det är ”There will be blood”. Den är spännande och läcker, men tyvärr väldigt ensam i sin något vågade skrud. De övriga 9 sångerna och jag kommer inte överens något vidare. De kommer säkert från hjärtat, är säkert viktiga för Fastén och skrivna med stor omtanke och innerlighet, men jag hör inga melodier som fastnar, inga refränger som sätter sig, inga känsloutlevelser som griper tag i mig, och Fasténs viskande sångröst gör mig mest sömnig. Det vill jag inte bli, även om jag lyssnar på en stillsam skiva. 10 Songs saknar det där lilla extra, det som får en platta att stå ut, personligheten och egensinnet. Världen är full av allvarliga singersongwriters som gör ungefär vad Fastén gör, och visst händer det att man ibland kan finna ett guldkorn i det digra utbudet, men 10 Songs är inte detta guldkorn. Åtminstone inte för min del. Hade möjligtvis ett texthäfte hjälpt? Nej, troligtvis inte. Man hör orden som sjungs rätt bra ändå. Musikaliskt är det mesta här snyggt spelat, det ska sägas till musikanternas favör. Gänget kan absolut lira och gitarrliret är riktigt trevligt på sina ställen, men inte tillräckligt trevligt för att uppväga nackdelarna. Vi får väl se om det blir några ändringar på den saken till nästa släpp.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …