Scott Kirby – Chasing Hemingway´s Ghost

Betyg - 7

7

En platta som ger starka sommarvibbar

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Little Flock Music/ Hemifrån
Skivbolag: Little Flock Music/ Hemifrån

Chasing Hemingway´s Ghost är Scott Kirbys åttonde album, och säga vad man vill, men det är en riktigt fin platta som skapats denna gång. Springsteens ande vilar tydlig över inledande ”This place is my home”, titelspåret är rockigt och avslutande ”Summer wind” är en jazzig gammal Frank Sinatra-låt, så även en gammal folkrockare kan ta ut svängarna uppenbarligen.

Scott Kirby säger själv att han härstammar från 70-talets singersongwriter- och folkrockrörelse, men Chasing Hemingway´s Ghost låter tämligen modern – eller åtminstone tidslöst traditionell – i mina öron. Merparten av skivans låtar har Kirby skrivit själv eller tillsammans med någon, och undantaget är inledningsvis nämnda Sinatra-låt samt en sak kallad ”We own Key West” av Clint Bullard. Det är i Key West som Kirby äger en klubb där han uppträder ibland, när han inte ger sina övriga årliga 100-talet konserter på andra ställen i Nordamerika, och alla som är det minsta bekanta med författaren Ernest Hemingway känner säkert till hans anknytning till ön i Florida. Förutom Kirby själv medverkar två andra viktiga personer på det här albumet, nämligen brorsorna Andy och Matt Thompson som lirar en uppsjö av instrument, har skrivit ett par låtar ihop med Kirby, och Andy har även producerat, mixat och spelat in skivan i Broad Brook Studios i Nashville. Merparten av låtarna på Chasing Hemingway´s Ghost ryms under det lugnare, melodiska folkrockparaplyet, men även ”Happy hour blues” är en svängig rocklåt som lättar upp det lugna, och inget kunde vara mer passande än att avsluta albumet vackert jazzigt med ”Summer wind”. Faktum är att hela den här plattan ger mig starka sommarvibbar, så att köpa den är ett billigt sätt att få lite inre solsken, glittrande sjövatten med doft av sälta och en behaglig vila i imaginär, vit, varm sand.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …