P3 Guld 2018 - Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Vinnare P3 Guld

P3 Guld 2018 leddes för fjärde året i rad av P3:s musikjournalist Tina Mehrafzoon och i år hade hon skådespelaren Adam Pålsson vid sin sida. Galan var som vanligt utsåld och en uppvisning i ljud och ljus-konst. TV-sändningen hade däremot stora problem och var man inte på plats i arenan blev årets P3 Guld ingen rolig historia. 

Inte helt oväntat stod Hov1 som de stora vinnarna på galan. Mer överraskande var att Hip-Hop-akterna Jireel blev “Årets artist” och Lamix tog hem det nya priset “Framtidens artist”. “Årets dans” vanns mer än rätt av Fever Ray. Nu fortsätter galans efterfest.

Vinnarna av P3 Guld 2018:
Årets artist: Jireel – Samlad produktion
Årets grupp: Hov1 – Samlad produktion
Framtidens artist: Lamix
Året låt: Helt seriöst – Kaliffa (text & musik: Olle Kaliffa Karlsson & Jakob Malmlöf)
Guldmicken (Årets liveakt): Hov1
Årets dans: Fever Ray – Plunge
Årets hiphop/r’n’b: Mwuana – Triller
Årets pop: Tove Styrke – Samlad produktion
Årets rock/metal: Johnossi – Blood Jungle

I de fem första kategorierna har P3-publiken röstat fram vinnarna på egen hand. I de fyra sista kategorierna har publikens och jurygruppernas röstningspoäng vägts samman.

På scen uppträdde under kvällen Silvana Imam, Tove Styrke, Jireel, Little Jinder, Kapten Röd, Molly Sandén, Janice, Lamix, Sarah Klang och Human.

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

P3 Guld - 2017

Idag utses årets P3 Guld-vinnare

Idag går P3 Guld-galan av stapeln. För första gången arrangeras festen i Partille Arena. Zero …