Rome Is Not A Town – It´s A Dare

Betyg - 7

7

Smutsig, rå och kompromisslös alternativrock från Götet.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Startracks / Birds Will Sing For You
Skivbolag: Startracks / Birds Will Sing For You

Göteborgska Rome Is Not A Town har en spretig, yxig och lätt experimentell stil, men inte utan melodier och riff man fastnar för. It´s A Dare är kvartettens debutalbum, det består av 10 låtar och Sonic Youths Thurston Moore har uttalat sig positivt om bandet. Klokt gjort av honom.

Kajsa Poidnak, Susanna Brandin, Emma Wättring och Caroline Kabat utgör tillsammans Rome Is Not A Town som med sitt lagom korta (skivans speltid ligger på 34 minuter) debutalbum får mig att minnas plattorna med Teenage Jesus & The Jerks, Lydia Lunch, Mögel och The Raincoats som jag köpte under sent 70- och mitten av 80-talet ungefär. Mörkret, spretigheten, viljan att konstruera fungerande rockmusik utan att anpassa sig till rådande kommersiella trender och det postpunkiga, smutsiga soundet finns här och gör It´s A Dare till en mycket lyckad första fullängdare. Bandet släppte dock sin första singel redan 2015 och därefter har andra singlar/ep:n getts ut, så en hel del erfarenhet har tjejerna sedan tidigare i bagaget. Själv har jag tveklöst en svaghet för sådan här skev, lite skruvad och egensinnig musik som inte väjer, inte bockar och tackar, inte ber om ursäkt för sig eller försöker vara någonting den inte är. Rome Is Not A Towns musik låter äkta, kompromisslös och som om den fötts och utvecklats i en sunkig replokal och på mörka rockklubbsscener. Sådant är positivt i min bok, och när upphovskvinnorna dessutom lyckats förse flertalet av sina låtar med melodiska partier och minnesvärda ”hooks” utan att kompromissa med svärtan, smutsen och det känslomässiga drivet så kan man inte annat göra än att lyssna på It´s A Dare en gång till och hoppas att uppföljaren blir lika lyckad, när den väl kommer.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …