The James Taylor Quartet – Quickfire: The Audio Network Sessions

Betyg - 7

7

Stencool tv-deckarmusik.

User Rating: Be the first one !
The James Taylor Quartet – Quickfire: The Audio Network Sessions
Skivbolag: Cherry Red Records.

Hammond-veteranen James Taylor är tillbaka med sedvanligt funkig acid jazz, men de instrumentala spåren på Quickfire: The Audio Network Sessions känns lite anonyma i själva låtskrivandet. Det finns inte mycket som stannar kvar i mitt huvud efteråt. Men när jag ser att låtarna är avsedda som, och inspirerade av, så kallad ”library music”, faller bitarna på plats lite bättre. Tänk tv-deckarmusik där hjälten får ett anonymt telefonsamtal och kallas ut till ett magasin i hamnen vid midnatt för att bli slagen medvetslös och bakbunden av någon maskerad bov.

Quickfire funkar utmärkt som bakgrundsmusik i din egen vardag, antingen på gymmet eller i tvättstugan eller när du gör upp med stans knarkbaron om en superstor leverans från Colombia, eller någon av de många andra situationer i livet där det är viktigt att man åtföljs av stencool agentmusik med vibrafon och funky drummer-breaks.

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)