Wednesday , July 17 2024

808:an och Moog-basen gör jobbet när Smok-Mon debuterar

Smok-Mon har en bakgrund inom Göteborgsk indie-pop och har en kärlek för smutsiga beats.
Utrustad med en modularsynth och en old-school sampler, skapar han långsamt växande texturer, djup bas och melankoliskt lekfulla leads.

Hans första album, ”05:09”, är tänkt som en resa. En resa genom det man förlorat. En förlorad ungdom, förlorad kärlek, förlorade liv och förlorade nätter.  Med tillbakahållna arrangemang låter han 808:an göra grundjobbet medan Moog-basen och Modularen driver spåren framåt. Resultatet är ett sju-spår starkt album tillägnat natten.

Första singeln från albumet är låten “Sthlm” som gästas av Lorentzo Jönsson på sång. Låten släpptes den 2 dec och återfinns för tredje veckan på #ZeroTopp30.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …