Wednesday , June 19 2024

”Time of Silence” är första singeln från Innesi

”Time of Silence”  är första singeln från Innesi. Ett kreativt projekt mellan Isabelle Erkendal och Sami Sirviö (Kent). 

Vi har tidigare skrivit om detta projekt som är det första som kommer från den nystartade ettiketten Psykbunkern. Då kent avslutade sin karriär i slutet av 2016 tog bandets gitarrist Sami Sirviö tillsammans med kent-producenten Stefan Boman över Park / Psykbunkern som varit kents egen studio & replokal sedan 2004. Tillsammans med musikern och fotografen Jörgen Ringstrand och Peter Ejheden, som av bandet själva listas som deras upptäckare, startades Park Studios. Under våren har studiokomplexet byggts ut med fler studiorum, en designavdelning och en ny musiklabel och förlagsdel som ärvt namnet psykbunkern. Psykbunkern drivs effektivt av Peter Ejheden och distribueras via AWAL och Kobalt.

Isabelle har tidigare spelat i både Westendgirls och Peaches, och hade ett antal texter och låtidéer som hon ville bygga vidare på. När Isabelle och Sami möttes under produktionen av Westendgirls, föddes tanken att de skulle göra ett album. Isabelles grunder förstärktes av Samis komposition och produktion. Då Sami har varit rätt upptagen med sitt andra jobb tog det tid att få allting klart, men nu är albumet färdigt och det första smakprovet i form av singeln ”Time of Silence” hör du här.

Låten adderades denna vecka på #ZeroTopp30 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

The Jilted – ”Halcyon”

Stockholmsduons The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, är tillbaka med den nya singeln ”Halcyon”. …