FELIN släpper video till låten “Destruction Therapy”

FELIN är ett audiovisuellt projekt bestående av artisten/låtskrivaren Elin Blom och fotografen/regissören Fredrik Etoall. Nu släpper de en video till den elektroniskt dansanta låten ”Destruction Therapy” hämtad från gruppens debut-ep, FELIN.

FELIN’s debut EP släpptes i höstas och samtidigt spelade FELIN i Tyskland på den legendariska tv-showen ”Rockpalast”. I sommar kan man bland annat se dem på Peace & Love-festivalen i Borlänge.

Elin och Fredrik är inga nykomlingar i musikbranchen. Elin har skrivit låtar för bland annat Adam Lambert och Fredrik har jobbat med artister såsom Icona Pop, Tove Lo och The Rolling Stones.

Nu har låten ”Destruction Therapy” från debut EP:n fått en video och ni ser den här ovanför.

Elin om ”Destruction Therapy”
– Är vi inte alla lite fucked up på något sätt? Men vi tvingas av samhället att bete oss på ett speciellt sätt, att känna på ett speciellt sätt. Att bryta sig loss från det är inte lätt, så vi bara trycker undan det vi egentligen känner tills vi är fångar i våra egna huvuden och håller på att bli galna. ”Destruction Therapy” handlar om att släppa ut sitt inre freak, att låta alla demoner få komma ut och det ville vi också få fram i videon.

Fredrik om videon:
– Jag lät Elin gräva i sitt inre mörkaste rum i 36 minuter och det är exakt så länge vi filmade. Av de 36 minuterna har vi sedan klippt ihop videon.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …