Wednesday , February 21 2024

Två kända sångare bildar nya duon Us

Den skotsk-svenska duon Us består av ex-Genevasångaren Andrew Montgomery och Lowes frontman Leo Josefsson, som tillsammans skapar filmisk, vacker, elektronisk pop.
Us debutsingel ”Till the Dying of the Light”, är ett elektroniskt epos som tar sitt avstamp i 80-talets syntiga Depeche Mode och Cocteau Twins drömska ljudlandskap, inbäddat i soundtrack som Blade Runner.
Us är det intressanta resultatet av samarbetet mellan Andrew Montgomery (sång), f.d sångare i skotska bandet Geneva, och Leo Josefsson (synthesizers), frontman i Svenska Lowe. De började skriva tillsammans 2015, några månader efter att Montgomery flyttade till Sverige.
En kombination av Leos episka vägg av syntar blandad med Andrews distinkta, treoktaviga röst på debutsingeln ”Till the Dying of the Light” gör att vi på Zero anser detta vara ett av veckans starkaste släpp.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …