Call Cat – Radio Hour

Betyg - 8

8

Magiska låtar från barbiepunkarna.

User Rating: Be the first one !

Call Cat Radio HourWow. Wow är det första ordet som ploppar upp i mitt huvud efter att jag lyssnat på Call Cats album Radio Hour. Inte enbart på grund av låtarna, som visserligen är magiska, utan också eftersom hela skivan är upplagd som ett radioprogram lett av Agzy Pop.

Alltså, varje låt startas och avslutas med att radiovärden säger något. Det är ett coolt och originellt sätt att producera en skiva på och jag måste säga att jag är mäkta imponerad. Det är inte minst en fantastiskt rolig idé, utan också ett spännande sätt för lyssnaren att ta del av musiken. Det känns som om man kommer lite närmare bandet genom de små avbrotten av prat emellan låtarna.

Ja, så låtarna också. Om man kanske skulle ta och säga något om dem. Fantastiska, originella låtar med precis rätt balans mellan feminint, punkigt och självständighet. Riktigt bra barbiepunk, helt enkelt!

Om Mathilda Åhs