Wednesday , May 22 2024
Wicked Shy

Wicked Shy live på Växhuset Västerås den 8 april 2017

Om deras första ep kan tyckas aningen osynkroniserad, är singeln ”Ignorant” som släpptes 15 januari i år märkbart bättre. Efter spelningen i lördags kan jag bara ge Wicked Shy en applåd för deras minst sagt beundransvärda utveckling!

Det spelar tre andra artister och band under kvällen och det är omöjligt att missa vilka som drar mest publik. Wicked Shy bestående av Johannes Ehres, William Ulff, Felix Siljeholm och Dennis Hammar-Olah, är det Västeråsbaserade bandet som till en början trädde fram som Västerås egna Broder Daniel. Ju mer de utvecklas tycks den stämpeln dock tvättas bort. Efter spelningen igår, där de dessutom presenterade en del nytt material, kändes det som om de började bli lite mer egna.

Det krävs en viss kemi för att en konstruktion människor ska kunna skapa något tillsammans. Man måste klicka, kunna lira ihop och samspela med varandra. Det är givetvis något som utvecklas med tid, men på den korta stund som Wicked egentligen varit ett aktivt band måste jag ändå säga att deras samspel utvecklats lång väg! Fördelen med att utvecklas, är att det aldrig tar stopp.

För att ha varit ett band endast runt året, måste jag medge att jag är imponerad av Wicked Shys utveckling och framsteg. Fortsätter det på det här sättet, kommer det inte dröja länge innan Wicked slår igenom ordentligt.

Om Mathilda Åhs