Thursday , June 20 2024

AV Super Sunshine – ”I Am Alien” (Dance Remix)

AV Super Sunshine från Wisconsin i norra USA gör vanligtvis sjuttiotalsinspirerad musik. Med en dansremix på sin ”I Am Alien” utforskar de dock nya och mer elektroniska territorier.

934859_770275329693424_2473284590748745277_n

”I Am Alien (Dance Remix)”, som kombinerar snygga syntslingor med ett dansant beat, är inspirerad av Roswellincidenten 1947. Som många Zero-läsare säkert vet, är detta en av de mest omskrivna UFO-händelserna någonsin, då ett flygande tefat bemannat av utomjordiska varelser ska ha kraschlandat på jorden i Roswell i den amerikanska delstaten New Mexico. Enligt myten ska farkosten sedan ha tagits om hand av USA:s försvarsdepartement och CIA, som valde att mörklägga historien.

Inträffade verkligen Roswellincidenten? Tja, om inget annat har myten berikat vår populärkultur genom filmer som Independence Day och tv-serier som Arkiv X. Samt nu även genom den här dansant sköna electrolåten, där gröna utomjordingar svänger sina lurviga.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Majestoluxe – Dry, Cold & Free

Vad sägs om lite retrofuturistisk, minimal och förhållandevis experimentell musik från Stockholm? Majestoluxe, alias Conny …