AV Super Sunshine – ”I Am Alien” (Dance Remix)

AV Super Sunshine från Wisconsin i norra USA gör vanligtvis sjuttiotalsinspirerad musik. Med en dansremix på sin ”I Am Alien” utforskar de dock nya och mer elektroniska territorier.

934859_770275329693424_2473284590748745277_n

”I Am Alien (Dance Remix)”, som kombinerar snygga syntslingor med ett dansant beat, är inspirerad av Roswellincidenten 1947. Som många Zero-läsare säkert vet, är detta en av de mest omskrivna UFO-händelserna någonsin, då ett flygande tefat bemannat av utomjordiska varelser ska ha kraschlandat på jorden i Roswell i den amerikanska delstaten New Mexico. Enligt myten ska farkosten sedan ha tagits om hand av USA:s försvarsdepartement och CIA, som valde att mörklägga historien.

Inträffade verkligen Roswellincidenten? Tja, om inget annat har myten berikat vår populärkultur genom filmer som Independence Day och tv-serier som Arkiv X. Samt nu även genom den här dansant sköna electrolåten, där gröna utomjordingar svänger sina lurviga.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Singeln “Boy Oh Boy” känns som en skön vind utav elektroniska toner

När en stark känsla av passion kombineras med fin balans mellan arbete, musik och fritid …