Tuesday , April 16 2024

Är vinylen tillbaka på riktigt nu?

Vinyl
Det svarta guldet.

Snart i en stormarknad nära dig.

Den gamla hederliga LP-skivans återkomst fortsätter med oförminskad kraft. Ja, rentav ökad.

Från och med den här veckan kommer du att kunna köpa vinyl i dagligvaruhandeln och på landets stormarknader, genom ett samarbete mellan Warner Music och distributören Musikservice.

Till en början består sortimentet av ett 20-tal klassiska vax av David Bowie, Led Zeppelin, Iron Maiden och Pink Floyd med flera, men även nyare svenska artister som Håkan Hellström och Laleh finns representerade.

Vi har jobbat i branschen i över 40 år och det är jätteroligt att vinylen gör comeback. Vi slutade med vinyl i slutet av 80-talet och nu fanns möjligheten att ta upp dem igen. Vi har fått en jättefin feedback från butikerna och konsumenterna tycker det är väldigt positivt att vinylen finns tillgänglig i den här typen av butiker”, säger Inge Davidsson, en av grundarna av Musikservice.

Vi hoppas och tror att vinylskivan är här för att stanna och den inom snar framtid ingår i dagligvaruhandelns standardsortiment” fortsätter Jakob Ekendahl, ansvarig på Warner Music.

Och planer finns redan för ett ökat utbud såväl vad gäller skivsortiment som antal deltagande butiker.

Att vinylen gör comeback på det här sättet, på en marknad som i övrigt blir mer och mer digital, är både roligt och spännande”, säger Magnus Ribbeklint, General Manager på Warner Music Sweden.

 

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)