Thursday , February 29 2024
Jay-Jay Johanson, 2017

Jay-Jay Johanson släpper smakprov från kommande album

Trots att Jay-Jay Johanson inte gör så mycket väsen av sig i Sverige så släpper han framgångsrik musik. Just nu befinner han sig på europaturné för att promota sin nya singel ”You´ll Miss Me When I´m Gone” som släpps idag.

”You´ll Miss Me When I´m Gone” är ett smakprov på vad vi kan förvänta oss av den kommande fullängdaren Bury the Hatchet som släpps i September. Låten är skriven, arrangerad och producerad av Mr Johanson själv. Inspelad och mixad i Break My Heart Studio av Magnus Frykberg som också spelar trummor på låten. Erik Jansson på piano och Mats Äleklint på trumbon. Jay-Jay, Magnus och Erik har jobbat ihop sedan starten 1995, då debutalbumet Whiskey började spelas in.

”You´ll Miss Me When I´m Gone” för tankarna till begravningsmarcher i New Orleans spelade av dessa mystiska jazzband, men denna gång ledd av den, som alltid hypnotiskt vackra rösten av Jay-Jay Johanson

Jay-Jay är mitt uppe i en europaturné men några datum för Sverige finns ännu inte.

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

The Confusions - Black Silhouettes

The Confusions – Black Silhouettes

The Confusions har åstadkommit popmusik i 30 års tid. Nio album har släppts sedan starten, …