INSVN på Debaser den 17 februari 2017. Foto: Ernst Adamsson Borg.
INSVN på Debaser den 17 februari 2017. Foto: Ernst Adamsson Borg.

INVSN på Debaser

Mullrande basgångar och ylande gitarrer på Debaser den 17 februari 2017.

Det skulle kunna gå att säga att INVSN, eller Invasionen som de tidigare hette, är en svensk alternativ supergrupp. Bandet består nämligen av medlemmar som har ingått eller fortfarande ingår i band som Deportees, Masshysteri och självfallet Refused. Med fyra plattor i ryggen (den senaste, ”The Beautiful Stories”, släpptes alldeles nyligen och är den första som uteslutande släpps på engelska) har de också skaffat sig en redigt stor fanskara, både här i landet och utomlands.

Musiken INVSN spelar hämtar inspiration från all den musik som medlemmarna tidigare varit involverade i. Det återfinns pop, punk och stundtals även de benhårda tonerna från Lyxzéns musikaliska värld i INVSN:s musik. Det blir en riktigt bra mix som inte helt och hållet går att genrebestämma alla gånger.

INSVN på Debaser den 17 februari 2017. Foto: Ernst Adamsson Borg.
INSVN på Debaser den 17 februari 2017. Foto: Ernst Adamsson Borg.

Det jag är säker på att är att det låter riktigt bra. Mullrande basgångar, massiva komp framslungade med hjälp av golvpukor, lite synthslingor och självfallet en skopa ylande gitarrer. På detta tillkommer också Lyxzéns högst levande scenframträdande och ett ack så viktigt tal om att det faktiskt är okej att slå nazister på käften, precis som allt ska vara en fredag i februari får man ändå säga.

Vad gäller låturval ligger fokus, föga förvånande, på materialet från den nya plattan. En platta som innehåller låtar som ”Immer Zu” och ”Deconstruct Hits”, vilka tillhör mina favoriter och som, till min stora lycka, låter minst lika bra live som på vax.

Om Ernst Adamsson Borg

Kolla även

Maxida Märak Umeå Open 2016

Hanna Järver, Maxida Märak och Systraskap till Umeå Open

Umeå Open-festivalen presenterar nya namn.