Saturday , April 20 2024

Retro Kid släpper den stiliga electronica-låten “Jolene”

retrokid
Retro Kid sänder ut elektroniska spår för att återge intressanta ljudlandskap. Bandet gör det med en knorr utav melankoli till sin medfödda funk musik. En 909-trummaskin ger goda rytmer till en våg av varierade ljud. Ett analogt kit lägger till funken. Och sången ligger som ljuv soulmusik ovanpå.

Jake är “The Kid”. Han är som en trummaskin; alltid på jakt efter en större boom. Det är en av anledningarna varför han ofta gör resor till Helsingfors, en plats där han ägnar sig åt den ökända technoscenen där. Han har medverkat i grupper såsom Paris Commune, Dorade & Balite och Hunt In Pairs. Flera låtarna från de olika konstellationerna har fått nyfiken uppmärksamhet, till exempel låtarna ‘Slow Dance’ och ‘Prayers’. Frederick är rytm-guiden i gruppen. Han spelar trummor i ett större antal av små-grupper i Danmark inom allt från elektronisk musik och jazz till funkmusik. Han bor i en underjordisk bunker i Köpenhamn lyssnar på japansk folkmusik. Christian Christian brister i sömmarna med sin dimmiga sång. Han har lirat i punkband tidigare men har nu valt att fokusera vidare på electro pop. Slutligen finns det ett högljudt kraftpaket i Christiane. Hon leverar en röst med djup. Med sin kärlek till Smokey Robinson och ett öra för soulmusik, håller hon Retro Kid i kontakt med det förflutna.

I låten “Jolene” få vi ta del av vackra elektroniska toner. De gifter sig stiligt och magiskt. Gruppen har här verkligen lyckats skapa ett ljuvt uttryck som ger en bibehållen känsla och som inte verkar platt och tråkig. Electronica när den är som bäst blir betyget för “Jolene”.

Lyssna här:

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

The Blaze

The Blaze är tillbaka

Efter en omfattande världsturné för deras första album “Dancehall” tar Guillaume och Jonathan Alric sats …