Thursday , February 22 2024

Asp – Live… Auf Rauen Pfaden

Betyg - 7

7

Seriöst maffig liveutgåva på fyra diskar med Frankfurts gothrockare Asp

User Rating: Be the first one !
ASP
Skivbolag: Trisol Music / Sound Pollution

Live… Auf Rauen Pfaden: fyra liveinspelade cd-skivor i en skitsnygg box med bok som innehåller sångtexter, färg- och svartvita bilder på Asp och hans musikanter. Hela härligheten är utgiven i limiterad upplaga på 7000 ex. Tyskarna och Trisol Music kan det här med att ge ut cd-skivor med mervärde!

Hela 49 liveinspelade låtar med tyska gothrockaren Asp ryms inom cirka fem timmars speltid på dessa fyra plattor, så snacka om att få mycket musik för pengarna! Låtarna är inspelade under en Tysklandsturné där bandet gjorde två shower i varje stad. Den ena showen, som här återfinns på de två första cd-skivorna, består mestadels av udda låtar, låtar som knappt någon hade hört tidigare och mindre kända låtar i nya arrangemang, skapade speciellt för dessa tio konserter. Den andra showen som gavs i samma stad bestod istället av hits och välkända saker som fansen älskat länge, och dessa hit-orienterade konserter återges således på boxens två sista skivor. Vidare gav man de första showerna i mer semiakustiska versioner medan ”best of-showerna” utfördes med full elektrisk styrka, råhet och volym. Jag gillar upplägget, det fungerar oavsett om man bara vill ligga på rygg och lyssna i lugn och ro, då man väljer någon av de första skivorna, och känner man för party är det bara att ösa på med de andra två. Sedan påstår jag inte att de två första endast består av lugnt material eller tvärtom, för så är inte fallet. Bandet rockabilly-röjare ”Finger weg! Finger!” ligger t.ex. på andra plattan och dessutom i en över 6 minuter lång version. Rockabilly? Undrar den deprimerade gothrockaren genast. Jepp, Asp är ingen artist som tar sig själv på blodigt allvar. Här finns plats för glädje, vild rock n roll och skämt också, samt en publik som tydligt och klart hörs leva ut sin livslust.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …