Lowriders – Latino Wardogs

Betyg

Bra punkrock´n roll från svenskt band med Dead Kennedys-kvalitéer

User Rating: Be the first one !
Lowriders - Latino Wardogs, omslag
Skivbolag: Something Wicked

Fyra punk-rock n rolliga spår från Lowriders bildar tillsammans ep:n Latino Wardogs. Låtarna är skrivna av den notoriskt produktive gitarristen Morgan Hellman och texterna av hårt tatuerade sångaren Tomas ”Coste” Eriksson.

I september förra året på en liten stockholmsk söderklubb kallad Snövit lirade Toxin T, Blasting Fondas och Lowriders – samtliga från Östergötland – varsitt set en kväll. Jag var där i den trånga källaren och blev klart impad av det sistnämnda bandets låtskatt och smått vansinniga showande. Morgan Hellman som är den låtskrivande motorn i countrybandet Trailerpark Idlers till vardags, men som har ett förflutet även i punk och skitig rock n roll, stod för gitarrliret medan sångaren stod för det utåtagerande vansinnet. Åtminstone tills han var sjöblöt av svett och tämligen slutkörd, så att han tvingades sjunga de sista låtarna sittande. Bra ös var det live och bra ös är det på ep:n också. De absolut bästa spåren här är dock två, nämligen extremt svängiga ”Drinkin´ is a full time job” som jag älskar, och avslutande ”Bad nerves”. Det är inget fel på inledande ”It ain´t right” och ”Demolition blues” heller, men i mitt tycke ligger de verkliga smällkaramellerna sist på skivan. Synd dock att Latino Wardogs blev en ep och inte en fullängdare, med tanke på hur många andra höjdarlåtar som spelades på Snövit och som jag gärna skulle vilja höra på skiva. Men man kan inte få allt, åtminstone inte på en gång. Latino Wardogs finns utgiven på vinyl 10:a för den som gillar det formatet och övriga medlemmar i bandet är Jesper “Hippa” Larsson på trummor – en snubbe som ser ut att vilja döda hela världen när han lirar – samt Peter Lindström på gura och Stefan Andersson på bas. Trailerpark Idlers sångerska Elisabeth Hellman gästar dessutom på sång och Lukas Hellman gör detsamma på trombon. Se absolut bandet live om ni får tillfälle, köp plattan, stöd punken!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …