Tuesday , March 21 2023

Heliophile ger sin version av elektropop i “Satellite”

 

Det holländska synthpopbandet Heliophile släpper spåret “Satellite” från sin kommande skiva Permeate. Låten har en dystert sober ton och ger balsam för själen i olyckliga kärleksdraman.

Heliophile har sina musikrötter i 80-talet. De inspireras bland annat av Cathar-kätteri, mystiken i kosmiskt mörk materia och echo-chamber-effekten inom journalistik. Målet med deras musik är att låta electro men för den sakens skull inte gammaldags. 

Låten finns att lyssna på här:

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

Ronan Harris - VNV Nation

Sverigeaktuella VNV Nation är tillbaka med ny musik

Sverigeaktuella VNV Nation släpper nu sin nya singel ”Before the Rain”, det första nya vi …