Saturday , June 22 2024

Yanalu – Säg När, Säg Nu

Betyg - 5

5

Okej debut ep som borde bantas ner till en riktigt hygglig singel istället.

User Rating: Be the first one !
Yanalu
Skivbolag: Yanalumusic

Ännu en svensk, syntig duo gör entré. Denna gång heter bandet Yanalu, kommer från Göteborg och Säg När, Säg Nu är en femspårs ep med mestadels svenska texter. 

Musikaliskt inleder Yanalu sin debut-ep rätt fint med stompiga ”Kom vinter”. Snart dyker sångrösten upp och jag funderar länge på om det är en kvinna eller tonårskille som sjunger. Läser innantill och upptäcker att människan bakom miken heter Josefin Finér, att hon även spelar keyboards, och därmed är den initiala tveksamheten från min sida borta. Den andra delen av duon Yanalu heter Pontus Redig, även han keyboardist, samt programmerare, gitarrist och bakgrundssångare. Bandet fortsätter plattan med ”Cheri”, en seg och tröttsam ballad med text jag stör mig på. Inte för dess vardagliga tråkighet, utan mer för att man blandar in engelska ord i den svenska lyriken på ett juvenilt vis. Jim Cederlunds avslagna rap gör inte saken bättre. Därefter ökar rytmen en aning och Yanalu framför ”Vi är här” som är ett fungerande stycke syntpop med skönt gung. ”Lämna nyckeln” är vemodigt vacker och ep:ns starkaste spår, medan avslutande pianoballaden ”No place for hope” inte ger mig någonting. Den här plattan borde ha bantas ner till en riktigt hygglig singel istället för att bli den halvdana ep den nu blivit. Samtidigt är detta Yanalus debutskiva och av en sådan kan man inte begära för mycket. Nästa släpp hoppas jag dock blir bättre och mer intressant i sin helhet.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …