Saturday , April 13 2024

Lounge duon Night Sea levererar vacker känsla i uttrycket

Processed with VSCO with t2 preset
Foto: Night Sea, © 2017 Night Sea

Night Sea är San-Francisco-duon som skapar läcker ambient techno som funkar brilliant i den hårda konkurrensen inom musikbranschen idag.

När bandet skriver elektronisk musik är målet att finna en harmoni, där gränsen mellan abstrakta och naturliga loopar snyggt suddas ut och detta är något de lyckas bra med. Deras smakfulla EP släpptes den 13 januari 2017, efter 8 månaders hårt arbete i studion med analoga synthar.

Gruppen vill ta lyssnaren på en resa igenom ett ljudlandskap där bilder målas upp i det inre för egen eftertanke och meditation. Söker ni en ny “injektion” för avkoppling är låten “Solis” och EPn “Night Sea” ett förtjusande val.

Ta en stund för skön ambient techno musik.

Här kan du lyssna på spåret “Solis” & EPn:

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

Israel Kimchi – slagverk för techno

Foto: Israel Kimchi (med tillstånd från artisten) På den elektroniska musikscenen har det genom åren …