Friday , August 19 2022

Brian Eno, Flood och The Gift – “Clinic Hope”

Portugisiska The Gift har varit med i många år och släppt hela fem album. Men frågan är om de någonsin låtit bättre än på den nya singeln ”Clinic Hope”?

Kanske är det inte heller konstigt att ”Clinic Hope” är som ljuv massage för dina hörselgångar. Den är nämligen producerad av ingen mindre än Brian Eno, som även står för syntljuden. Som pricken över ”i” har dessutom självaste Flood mixat låten.

Smart elektronisk indiepop från Portugal + Brian Eno + Flood + en cool video = alldeles för bra för att missa!

Lyssna på ”Clinic Hope” ovan och lägg till den i din Spotify-lista här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Confusions - Black Silhouettes

The Confusions – Black Silhouettes

The Confusions har åstadkommit popmusik i 30 års tid. Nio album har släppts sedan starten, …