Wednesday , March 22 2023
Marta Frans, pressbild 2017

Premiär: Märtha Frans – Skärvor

Where´s The Music aktuella Märtha Frans släpper den 19 Januari sin andra singel Skärvor. Men redan idag kan Zero premiärspela singeln. 

Skärvor till hjärtan handlar om könsnormer och våld. Texten handlar om en man som slagits, blivit full och nu springer ifrån sina känslor. Låten spelades in i en sommarstuga 2016 i Skärsätter och under samma tid rapporterades det om krig i världen, Trumps valkampanj, och den hårda machomannen både hyllades (genom Skarsgårds Tarzan-kropp) och ifrågasattes i svensk media. Det inspirerande bland annat Märtha Frans till att skriva och producera den här låten.

Märtha Frans är en fusion mellan musik, konst, performance och bilder. Konstellationen består utav Sofia Adolfsson och Johan Schön. Medlemmarna beskriver själva projektet som lekfullt, öppet och föränderligt. Musiken kan beskrivas som spretig elektronisk pop på svenska enligt dem själva. Inspirationen hämtas bland annat från hiphop,dansmusik & svenska visor.

Den 4 Februari gör de sin livedebut på Where´s The Music i Norrköping

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …