Thursday , February 29 2024

Lizette Lizette porträtterar sin brutala bitterhet och avundsjuka

Lizette Lizette startar det nya året precis som hon avslutade det gamla. Nämligen med att släppa en ny singel som snurrar friskt på Zero-kontoret.

I november förra året släppte Lizette Lizette den första singeln, ”Rest”, till det kommande albumet Queerbody. Singeln gjorde omedelbar succé och musikvideon fick 18.000 visningar under första veckan och hamnade på Zeros topplista för 2016.

Nya singlen ”Easy Street” var från första början en bortglömd demo som låg och skräpade i Kite-sångaren Nicklas Stenemos gamla dammiga hårddisk. I samma ögonblick som Lizette fick höra den blev hen förälskad i låten och fick lyckligtvis fria händer att göra den till sin.

Under tiden texten skrevs till ”Easy street” var Lizette oerhört frustrerad på sin tillvaro. År av misslyckanden som staplats på hög tärde som aldrig förr på den resultatdrivna vinnarskallen Lizette. Därför fanns det inget annat att göra än att skriva en text om den brutala bitterhet och avundsjuka hen kände för de som aldrig tycks behöva kämpa för någonting i livet.

I videon till låten porträtteras bitterheten och avundsjukans fula ansikten som de rädda känslorna de egentligen är. Utöver Lizette så kan vi även skåda två av Stockholms snyggaste clubkids Leffe Crumlove och Butcher Queen i videon.

Albumet Queerbody släpps den 18:e januari och releasefesten hålls på Taverna Brillo.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …