Wednesday , April 17 2024
Red Sleeping Beauty - 2016

Red Sleeping Beauty – Endast analoga syntar och akustisk gitarr på nya skivan

19 år har gått sedad Red Sleeping Beauty släppte sin senaste skiva. Nu är gruppen tillbaka med nya singeln ”We Are Magic” och albumet Kristina. 

Efter en hård kamp mot Cancer är Red Sleeping Beauty och sångerskan Kristina Borg tillbaka på allvar. Nya singeln ”We Are Magic” är en fantastisk låt som får de största Thermostatic-fasen att glömma att gruppen lagt av. Låten är mixad och mastrad av Tomas Bodén som nyligen gjort The Radio Dept. “Running Out Of Love”.

Red Sleeping Beauty bildades i Stockholm år 1989 av Kristina Borg och Mikael Matsson som då även var ett par, och kompletterades senare av Niklas Angergård och Carl-Johan Näsström. Bandet gjorde stort avtryck på den internationella indiepopscenen med två album och en serie singlar och EPs.

Red Sleeping Beauty har alltid varit stora fans av gamla trummaskiner och vintage syntar. Till Kristina satte bandet upp strikta regler och endast analoga syntar och akustisk gitarr har använts på inspelningen av albumet. Lyssna själva …

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”

Stockholmsbaserade duon Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”, ett skimrande och …