jukka rintamaki - 2015

The Northern East – Nytt projekt från Silverbullits låtskrivare

Jukka Rintamäki är till vardags låtskrivare i svenska Silverbullit men han komponerar även musik till bland annat spel, film och dans. Under sitt alias The Northern East släpper han nu solosingeln “Made Out of Chrome” som följs av ett ännu namnlöst debutalbum under våren 2017.

Medan Silverbullit varit mindre aktiva har Rintamäki nästan uteslutande ägnat sig åt att specialskriva musik för modern dans, film och spel. 2011 komponerade Rintamäki tillsammans med kollegan Johan Skugge musiken till spelet Battlefield 3 och sedan också musiken till spelet Battlefield 4 (2013).

Han har också hunnit med att skriva musik till artister som I Break Horses och El Perro Del Mar samt startat projektet No Science tillsammans med kollegan Johan Skugge.

En stark vilja om att vilja skriva musik med text och sång igen har resulterat i solodebuten och singeln “Made Out of Chrome” som följs av ett debutalbum till våren.

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.