Wednesday , February 28 2024
Red Cell - 2016
Foto: Ida Halling

Red Cell är tillbaka popigare än någonsin

Red Cell är tillbaka med en nya singeln “The Ladder”. Det har hänt en del sedan den i Zero hyllade debutenskivan “Hybrid Society” som släpptes 2005. Det då nästan Ministry-aktiga industriella soundet är numera utbytt mot elektronisk pop.

Med nya albumet Endings And Beginnings har bandet funnit en ny mer “mogen” och poporienterade stig, dock utan att förlora fotfästet i den elektroniska musiken. Stefan Aronsson och Jimmy Skeppstedt finner snarare inspiration hos The Knife än hos Front 242; kollar mer på Depeche Mode än på Nitzer Ebb.

2016 års upplaga av Red Cell låter betydligt mognare, mer polerat och synthpoporienterade än vi hört dem tidigare. Lyssna själva.

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Omslag: The Mobile Homes - Tristesse

The Mobile Homes – Tristesse

The Mobile Homes är en populär synthgrupp och det är lätt att förstå varför. De …