Yazz – Wanted (3CD Deluxe Digipak Edition)

Betyg - 8

8

Solskenshouse som man blir glad av.

User Rating: Be the first one !
Yazz - Wanted
Skivbolag: Cherry Pop / Cherry Red.

Engelska Cherry Pop återutger Yazz Wanted (1988) med bonusspår.

1988, mitt under acid house-vågen, släpptes brittiska Yazz debutalbum Wanted. De stora hitsen var ”The Only Way Is Up” och ”Stand Up for Your Love Rights” och som producenter medverkade bland andra Coldcut, Youth, The Beatmasters samt en viss Mark Brydon, som senare skulle göra sig ett namn som ena halvan av Moloko. Wanted är inte bara ett par hits med utfyllnad, utan känns som helhet förvånansvärt fräsch även idag. Med inslag av jazzig sopransax och sordintrumpet, samt det obligatoriska housepianot som jag aldrig tröttnar på, är Wanted solskenspop som andas frisk luft och som man blir glad av.

Cherry Reds återutgivning av Wanted är tre späckade CD som rymmer inte mindre än 31 bonusspår. Om jag förstått saken rätt finns inte riktigt alla mixarna med, men det är detaljer för den riktiga kalenderbitaren. Den låt jag i så fall saknar är ”Doctorin’ the House” där Yazz gästsjöng för Coldcut, men det var väl en rättighetsfråga. ”Stand Up for Your Love Rights” dyker upp i åtta versioner och ”The Only Way Is Up” i ”bara” fem, så det blir som alltid i de här fallen en fråga om hur angelägen man är. Om sanningen ska fram är mixarna inte alltid dramatiskt olika varandra för den oinvigde, om man säger så. Men varför ändra i ett vinnande recept?

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)