Friday , February 23 2024

Sharon Goldman – Kol Isha (A Woman´s Voice)

Review Overview

Betyg - 7

7

Låtar som tämligen snabbt kryper in under huden.

User Rating: Be the first one !
Sharon Goldman - Kol Isha, omslag
Skivbolag: Sharon Goldman Music

Redan inledande ”The tribe” fick mig att haja till. Sharon Goldman kan det där med att skriva fina melodier, spännande texter, och hon sjunger bra. Kol Isha (A Woman´s Voice) är en 13 låtar lång cd, välljudande och välkomnande till sina akustiska rum.

Sharon Goldman är en singersongwriter, hemmastadd i New Jersey, hon är judinna och framgångsrik inom folkpopfacket. Jag förstår varför. Den här tjejen skriver och framför låtar som tämligen snabbt kryper in under huden och att hon varierar uttrycket är ett klart plus. Ofta svänger det mjukt och tilltalande som i ”Song of Songs” och ”The Sabbath Queen” medan det blir mer dramatiskt i saker som ”Lilith” och ”Pillar of Salt”. Sharon Goldman berättar historier där såväl historiska rötter som figurer framträder, samtidigt som de utspelar sig i den moderna judiska och amerikanska verkligheten där hennes feministiska medvetenhet tar plats i sökandet. Men någon pekpinneplatta pratar vi inte om här. Goldman är mer av en sökare och poet än någon som berättar vad du ska tycka, tänka och tro. Vad låtarna och texterna sedan betyder för Sharon Goldman själv kan man bara gissa sig till, och vad de kommer att betyda för lyssnaren är individuellt. Något texthäfte medföljer inte plattan tyvärr, men Goldman sjunger tydligt, så med hyggliga engelskkunskaper klarar man sig bra. Vad man missar är några verser på hebreiska, men de är ett sådant fåtal att det inte spelar någon roll. Förutom att sjunga och skriva sina låtar spelar Goldman akustiska och klassiska gitarrer på flertalet spår. Ibland är det även hon som hanterar skivans piano och keyboards. Övriga instrument spelas av andra duktiga musiker och tillsammans har man skapat en varm, eftertänksam, trevlig, vacker och personlig platta, perfekt för stillsamma kvällar med stearinljus och vin.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …