KMFDM – Rocks: Milestones Reloaded

Review Overview

Betyg - 7

7

Läcker skåpmat presenterad i ny förpackning.

User Rating: Be the first one !
kmfdm - rocks: milestones reloaded, omslag
Skivbolag: Ear Music/ Playground Music

Före White Zombie och Rammstein fanns KMFDM, detta tyska
gäng som sammanfogade hård syntrock och industri med metalgitarrer, och som i år firar sin 32-åriga karriär med samlingsalbumet Rocks: Milestones Reloaded, där omarbetade och remixade höjdarlåtar från den långa karriären samsas på en cd.

 Man kan naturligtvis fråga sig vad vitsen är med att samla ihop en massa låtar från karriären, ge dem en ansiktslyftning och skicka ut dem till publiken i ny förpackning. Ja, förutom den uppenbara vitsen då, att bandmedlemmarna kan dryga ut res- och matkassan lite extra. Samtidigt går det ju inte att hävda att en platta som denna är dålig, när den tvärtom, är väldigt bra. Det är jag övertygad om att såväl nya som gamla fans håller med om. För hur skulle Rocks: Milestones Reloaded kunna vara annat då man plockat höjdpunkter från plattor som Kunst, Angst, Xtort, Hau Ruck och ytterligare några stycken? Av albumets fjorton låtar har sedan åtta remixats av Andy Selway och Sascha Konietzko från KMFDM, Bradley Bills från Chant, Victor Love och Marco Trentacoste. Resultatet har blivit en hårt slående, dansant kulturupplevelse av kanonspår som kan rädda vilket hemmaparty eller elektroniskt baserad klubbkväll som helst, var som helst och när som helst. Med andra ord är denna skiva en perfekt ingång för dem som tidigare inte har någon vidare koll på tyskarna, och vi som har allt de har gjort får väl fundera på hur viktigt det känns att få skåpmat remastrad och remixad och tilldelad oss med nytt omslag, samt texter och bandets historia beskriven i cd-häftet. För egen del är plattan en självklarhet i samlingen, men så gillar jag KMFDM väldigt mycket också. För någon med svalare känslor för bandet kan ett skivköp vara mindre lockande.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!