Wednesday , February 28 2024

Ultimate Painting – Dusk

Review Overview

Betyg - 7

7

Trevlig, 60-talsinspirerad pop från den engelska indieduon.

User Rating: Be the first one !
Ultimate Painting Dusk
Skivbolag: Playground.

Personligen brukar jag vara något kritisk till allt som beskrivs i ordalagen ”indieduo från England”. De tenderar nämligen att ofta låta lite lika och ofta något tråkiga. Men duon Ultimate Painting tog sig med sitt tredje album förbi mitt filter och jag gillar det.

Skulle man bryta ner musiken blir slutsatsen väldigt kvickt att 60-talets popmusik har satt djupa spår i de båda artisternas (Jack Cooper och James Hoare) sätt att skriva musik. På ett ungefär kan Ultimate Paintings Dusk beskrivas som att ta en sån där ”Absolute 60s music”-skiva och dra ner tempot ordentligt på alla låtar.

Mitt normaltillstånd är att snäsa till lite och anse att man borde lyssna på den musik som faktiskt finns från 60-talet istället för att lyssna på någon 2000-talsversion av den. Men i fallet Ultimate Painting ändrar jag plötsligt åsikt. Varför vet jag inte. Men det finns någon ingrediens som gör att skivan klingar väl i mina öron. Kanske är det på grund av att de gör bra musik eller att de döpt en låt till ”Song for Brian Jones”, vem vet, men trevligt är det.

Om Ernst Adamsson Borg