Tuesday , August 9 2022

Martin Sernestrand påbörjar ”The Cure i Sverige”!

Härommånaden pratade Zero med eldsjälen, skivsamlaren och författaren Martin Sernestrand, som då precis hade gett ut sin uppskattade och välskrivna bok “Depeche Mode i Sverige” (ni kan läsa intervjun här).

Efter att ha slutfört ett sådant mastodontarbete, kunde man föreställa sig att Martin nu skulle vila upp sig i ett par månader på någon tropisk ö (som Christmas Island). Men icke! Den ambitiöse göteborgaren har redan påbörjat två nya projekt.

sennerstrandzero
Martin Sernestrand

Å ena sidan håller han på att uppdatera och bygga ut “Depeche Mode i Sverige”. Å andra sidan har han börjat skissa på ett nytt mästerverk. Den här gången är det ett annat storslaget, melankoliskt och banbrytande brittiskt band som står i fokus. Nämligen The Cure!

Zero tyckte naturligtvis att det lät väldigt spännande och bad Martin om en snabb kommentar:
– Jag har, efter att min bok om Depeche Mode i Sverige blivit klar, börjat skissa på ett nytt projekt, då jag tyckte att arbetet med min förra bok var så roligt. Denna gång tänkte jag skriva om The Cure och deras historia i Sverige. Projektet är än så länge precis i startgropen, så jag tar gärna emot tips och idéer. Jag letar framförallt efter The Cure-memorabilia med anknytning till Sverige. Som tidningsurklipp, foton, sällsynta skivor, turnéaffischer, konstverk, t-tröjor och allt annat som kan vara av intresse. Det vore också kul att komma i kontakt med folk som har varit på någon av bandets alla spelningar i Sverige.

cure-scandinavium
The Cure i Göteborg 2016. Foto: Martin Sernestrand

Med andra ord så uppmanas alla som sitter på The Cure-memorabilia och konsertminnen att höra av sig till Martin Sernestrand. Självklart ska ni även gå in och “gilla” och följa den nya Facebooksidan “The Cure i Sverige”.

Dela och sprid gärna detta inlägg, så att Martins nya projekt får en flygande start!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Trentemøller – ljusglimtar i melankolin

Danmarks intressantaste artist under tvåtusentalet, Anders Trentemøller, är tillbaka med ett nytt album som utvecklar …