The Lemon Twigs – Do Hollywood

Review Overview

Betyg - 8

8

Tramsig pop som gör en oförklarligt glad.

User Rating: Be the first one !
The Lemon Twigs
Skivbolag: 4AD / Playground.

En fråga som alla vid något tillfälle ställt sig och som även anses vara musikvärldens viktigaste är vad som hänt om Beatles bestämde sig för att samarbeta med Broadway-arrangörer, ELO och låta hela grejen produceras av Barry Gibb. Eller inte. Men The Lemon Twigs verkar i alla fall känna att det är en fråga som de bara måste svara på.

Deras debutplatta Do Hollywood släpps i mitten av oktober och frågan blir besvarad. Och helt underbart är svaret. Men speciellt bra är det inte. Det är tidvis riktigt tramsig och nästan sjukligt trallvänlig pop. Motsägelsefullt, jag vet. Men det spelar inte så stor roll. För The Lemon Twigs har inte bara svarat på en livsviktig fråga, utan de har även lyckats skapa sån där musik som gör en orimligt och oförklarligt glad. Då spelar det inte så stor roll att skivan inte är något mästerverk och mestadels en kopia av musik som redan gjorts för 50 år sedan. Jag gillar till exempel Four Tops-låten ”Loco in Acapulco” från 1988 fruktansvärt mycket. En otroligt dålig poplåt men samtidigt fullkomligt underbar. På samma, oförklarliga, sätt gillar jag The Lemon Twigs.

Om Ernst Adamsson Borg