Saturday , February 24 2024

The Quireboys – Twisted Love

Review Overview

Betyg - 8

8

Tyngre rock n roll än någonsin på The Quireboys tionde album

User Rating: Be the first one !
The Quireboys - Twisted Love, omslag
Skivbolag: Off Yer Rocka Recordings

The Quireboys fortsätter att besöka Sverige, de fortsätter att ge ut högklassig rockmusik på skiva, och de viker inte en tum från sitt inarbetade sound. Twisted Love kan mycket väl vara den brittiska gruppens tyngsta platta hittills.

I somras i Kungsträdgården i Stockholm spelade The Quireboys någon av sina låtar från det då kommande, nya albumet Twisted Love. Det hela lät riktigt bra, men aldrig hade jag väl förväntat mig att höstens skiva skulle bli så gediget tung och rockig. Den enda ballad som finns här är avslutande ”Midnight collective”, en mycket fin sak som passar perfekt att avsluta plattan med efter all hårdför rock n roll som trumhinnorna fått ta emot dessförinnan. Inledningsvis krossar man nämligen på med rå rock i ”Torn & fryed”, följer upp med en bluesig sak med klistrig refräng i ”Ghost train” och något senare kommer första singelsläppet och tillika plattans titelspår, samt den blytunga ”Breaking rocks” som jag, åtminstone just nu, ser som skivans absoluta höjdpunkt. Men även spår som ”Gracie B (Part 2)”, rock n roll-röjet i ”Life´s a bitch” och ”Shotgun way” gör mig till en lyckligare människa. De få spår jag inte nämnt känns inte lika starka, men fungerar som helt okay mellanlåtar. The Quireboys tionde album är således en mycket lyckad platta som inte kommer att göra de gamla fansen besvikna. Förhoppningsvis blir den till ingång för många nya fans dessutom. Under september och oktober turnerar bandet i Sverige, så ni som missade dem i Kungsträdgården i somras får därmed en chans att rätta till misstaget. I en värld där Rod Stewart inte längre rockar som förr och där Dan McCafferty lämnat Nazareth behövs Spike och grabbarna mer än någonsin. Så enkelt är det.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …