Invoke The Insult – You Can Trust

Review Overview

Betyg - 8

8

Som ett soundtrack till dina bästa mardrömmar.

User Rating: Be the first one !
Invoke The Insult - You Can Trust, omslag
Skivbolag: EK Product

EBM-duon Invoke The Inslut från Göteborg har existerat i fem år och kommit upp med en riktig stänkare 2016, titulerad You Can Trust. Atmosfären är skräckfilmslikt hotfull, mörk och spännande, rytmerna pumpar hårt och intensivt, samtidigt som texterna väses fram som av underjordiska varelser.

You Can Trust är ett väldigt intensivt album. Kvaliteten på låtarna är jämn, den filmiska stämningen håller i sig från början till slut och släpper inte sitt grepp om lyssnaren. Bilder och associationer skapas i ens eget huvud medan man lyssnar, och hur immun man än försöker vara så tvivlar jag på att någon kan undvika att ryckas med av spår som repetitiva ”Move along” eller ösiga ”My drug (Mental metal)”. Men redan inledningsvis, då plattan startar med ”Introvert”, dras man in och ner i djupet. Sedan är det bara att följa med på den elektroniska tripp som varar i tolv spår, för att avslutas med ”Extrovert”. Därefter bjuder Invoke The Insult på en röjig bonuslåt kallad ”Falling free”. Är man inte urlakad och slut efter den har man antingen inte koncentrerat sin lyssning tillräckligt eller haft på volymen tillräckligt högt. Botemedlet i så fall är att sätta på plattan på nytt, dra upp volymkontrollen ytterligare och verkligen vinnlägga sig om att lyssna till allting som händer i Invoke The Insults soniska maskineri. Är You Can Trust det perfekta albumet alltså? Nej, inte riktigt. Jag hade gärna sett att man lade ner mer jobb på starka melodier och att man oftare kickade igång mer höghastighetsbaserade låtar, men det kanske kommer på nästa släpp? Detta ska dock mer ses som önskemål än klagomål, för det finns verkligen ingen anledning att klaga över You Can Trust. 2016 är hittills ett mycket bra år för hård syntmusik och det här albumet står sig alldeles utmärkt i konkurrensen.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …