Thursday , February 29 2024
Kristoffer And The Harbour Heads - 2016

Nytt album med Kristoffer And The Harbour Heads

Kristoffer Ragnstam och hans The Harbour Heads är tillbaka med ett nytt album. Ex/Ex som skivan är döpt handlar om relationer. Berättelserna är ett amalgam av reflektioner som vänner till Kristoffer har gått igenom och berättat om.

Resultatet är ett känslostarkt, dynamiskt album fyllt av sorg, desperation, ilska och reflektion. Skivan är skriven och inspelad som en kronologisk berättelse. Vissa låtar har suggestiva övergångar vilka har spelats in live.

The Harbour Heads är skeva, smutsiga och vackra på samma gång. En mix av Daughter, Curtis Mayfield, Little Dragon och Pink Floyd ger bandet ett unikt uttryck.

– Vi har högt i tak för både sorg och ilska. Vår kreativa metod bygger på att prova saker innan vi ifrågasätter dem säger Kriftoffer till Zero.

Medproducent på Ex/Ex har James Salter varit. James har arbetat med artister som Bruce Springsteen, Stevie Wonder, Black Rebel Motorcycle Club och B52’s. Han flögs över från USA till Kungsten Studios i Göteborg.

– Låtarna var klara och vi hade en riktning. James hade verktygen berättar Kriftoffer.

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …